Administrators Tara Admin Posted December 14, 2017 Administrators Share Posted December 14, 2017 Otázka od zákazníka: Aký je rozdiel medzi ružovou a diamantovou himalájskou soľou? Ktorá je lepšia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrators Tara Admin Posted December 14, 2017 Author Administrators Share Posted December 14, 2017 Odpoveď: O himalájskej soli si môžete na internete prečítať množstvo článkov, niektoré z nich pripisujú himalájskej soli priam zázračné účinky. V skutočnosti sa kvalita himalájskej soli príliš nelíši od klasickej morskej soli alebo soli, ktorá sa ťaží v baniach po celom svete, ale bez ohľadu na fakty všeobecne platí, že zo všetkých solí je himalájska najlepšia - čo je z dlhodobého hľadiska pre zdravie dôležité, keď si uvedomíme, že soľ jeme dlhé roky. Plusom himalájskej soli je, že sa nespracúva chemicky, obsahuje vyšší podiel sodíka a najmä jódu (ktorý sa do solí vyťažených z baní dodáva umelo), obsahuje množstvo stopových prvkov, viac ako bežné soli, neobsahuje prakticky žiadne znečistenia a od klasickej kuchynskej soli sa odlišuje najmä tým, že bežná soľ je fakticky čistý chlorid sodný, čo nie je pre ľudský organizmus práve ideálna voľba. Práve vďaka zloženiu je himalájska soľ pre ľudský organizmus viac prijateľná ako iné soli. Všeobecne platí, že ružová himalájska soľ je už pomerne kvalitná, ale diamantová himalájska soľ je spracovaná dôslednejšie a je čistejšia - jej kvalita by sa dala hodnotiť slovom "exkluzívna". Ružová himalájska soľ zároveň obsahuje viac železa - ktoré spôsobuje jej ružovkasté zafarbenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrators Tara Admin Posted March 3, 2018 Author Administrators Share Posted March 3, 2018 V polovici januára 2018 nemecké média publikovali výsledky prieskumu, ktorý odhalil, že morská soľ obsahuje veľké množstvo mikročastíc z plastov: Vložiť citát Dôvodom výskytu plastov v soli je obrovské znečistenie oceánov, organizácie na ochranu životného prostredia hovoria o šiestich až ôsmich miliónoch ton plastu ročne, ktoré končia v oceánoch. Doktorka Barbara Scholz-Böttcherová z Inštitútu pre chémiu a biológiu mora Univerzity v Oldenburgu k tomu povedala: „Čiastočky plastov v soli sú dôsledkom dlhoročného ľahkovážneho zbavovania sa plastového odpadu. Tento vývoj nastavil spoločnosti zrkadlo. Teraz máme plastový odpad v produkte, ktorý sa nachádza na našom kuchynskom stole.“ Čo z toho vyplýva? Že ospevovaná morská soľ vôbec nemusí byť lepšia a už vôbec nie kvalitnejšia ako bežná soľ zo supermarketov, ktorá sa získava ťažbou v soľných baniach. Z uvedených informácií vyplýva, že pokým sa nevyrieši ekologická situácia oceánov a morí v ohľade znečistenia plastami (čo je v dohľadnej dobe nemožné), konzumáciu morskej soli môžeme označiť za rizikovú. Spotrebitelia by sa preto mali rozhodovať medzi klasickou soľou zo soľných baní alebo himalájskou, ktorá obsahuje viac stopových prvkov, ktoré netreba dodatočne pridávať. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Tara Admin
Otázka od zákazníka:
Aký je rozdiel medzi ružovou a diamantovou himalájskou soľou? Ktorá je lepšia?
Link to comment
Share on other sites
2 answers to this question
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now